Lineaire Hypotheek

Een lineaire hypotheek is een hypotheek vorm waarbij je elke maand hetzelfde bedrag aan aflossing op je hypotheek betaald. Bij een hypotheek van 10 jaar betaal je dan elke maand 1/120e van de totale hypotheekschuld af. De rente die je maandelijks moet betalen daalt snel doordat de restschuld lager wordt. De schuld daalt namelijk lineair en de rentelasten hierdoor ook. Met een lineaire hypotheek los je sneller af dan met een annuïteitenhypotheek.

lineaire hypotheek

Voordelen en nadelen van een lineaire hypotheek

Voordelen Nadelen
Op het einde van de looptijd is de hypotheek afgelost.De maandelijkse lasten zijn aan het begin hoger dan bij andere hypotheekvormen.
Naarmate de tijd verstrijkt nemen de maandlasten af. Hierdoor een stijgende cashflow.Geen mogelijkheid om maximale hefboom in te zetten door hoge maandlasten.
De totale kosten van de hypotheek zijn lager dan bij andere hypotheekvormen. Dit komt doordat je het snelste aflost.
Tabel met voordelen en nadelen van een lineaire hypotheek

Lineaire hypotheken vergelijken

Wil je een goede vergelijking kunnen maken van alle mogelijkheden voor een lineaire verhuurhypotheek? Vraag dan een gratis vergelijking aan! Domicus werkt samen met alle financiers die lineaire verhuurhypotheken aanbieden en vinden gemakkelijk de beste deal voor jou!