Veelgestelde vragen

Ja, wij zijn actief in heel Nederland en kopen alle soorten vastgoed. Dus niet alleen huizen, klushuizen, studentenhuizen, recreatiewoningen, maar ook zakelijk vastgoed zoals winkels, kantoorpanden en bedrijfspanden. Zolang u maar de eigenaar bent van het te verkopen object.

Dan kunnen wij alsnog gewoon een bieding doen. Wij werken samen met heel veel makelaars en zij willen ook graag een spoedige verkoop met zekerheid. Soms kunnen we het contract van de makelaar zelfs overnemen zodat u niet het risico loopt op extra kosten.

Wij hebben interesse in alle soorten vastgoed. Wij brengen echter niet op ieder aangeboden pand een bod. Soms ligt de verwachte prijs van de verkoper te hoog boven de marktwaarde. Bijzondere objecten, zeer grote villa’s en huizen in (zeer) dunbevolkte gebieden zullen ook niet altijd een bod krijgen.

Omdat wij niet afhankelijk zijn van een bank voor de financiering, hoeven wij geen financieringsvoorbehoud op te nemen in de koopakte. Normaal gesproken kan het tot 6 weken (!) duren voordat een bank akkoord geeft. Ook komt het vaak voor dat de financiering helemaal niet rond komt met een koper, waardoor u uw huis dus niet aan de partij kan verkopen. Bij Domicus heeft u dit probleem niet.

Wanneer de koopovereenkomst gesloten is, kan het soms nog even duren voordat de akte passeert bij de notaris en de bank het geld op uw rekening heeft gestort. Wij kunnen na ondertekening een snelle aanbetaling doen, zodat u snel over een voorschot op dit bedrag kunt beschikken.

Meestal doet de verkoper dat, al dan niet samen met een makelaar. Omdat het hier gaat om een verkoop zonder makelaar, zult u deze dus zelf op moeten stellen. 

Maar natuurlijk hoeft u dit niet helemaal zelf te doen en kunt u gebruik maken van onze handige modelovereenkomsten. 

Net als bij iedere overdracht: bij de notaris. En het mooie is: deze mag u zelf uitzoeken.

Dat bepalen we samen! Wanneer u haast heeft en snel wilt handelen, kunnen we binnen enkele weken een sleuteloverdracht doen. Wanneer u wat meer tijd nodig heeft kunnen we dit ook uitstellen. Ook kunnen we eventueel het pand weer aan u verhuren mocht u helemaal nog geen verhuisplannen hebben.

Nee hoor, wij kopen vastgoed in iedere staat. Let er wel op dat wij wel rekening houden met ons bod indien het pand (zwaar) achterstallig onderhoud heeft.

Uiteraard moet je beschikken over een aantal documenten voordat we kunnen overgaan tot een verkoop:

  • Kopie ID van alle eigenaren
  • WOZ-beschikking 
  • Energielabel
  • Ingevulde lijst van roerende zaken

Optioneel:

  • Ingevulde VvE vragenlijst
  • Notulen van VvE vergadering(en)
  • Splitsingsakte

€0!. Wij rekenen geen enkele kosten voor u als verkoper. Wij zorgen voor de juiste stukken, notariskosten, keuringskosten en andere kosten die met de verkoop gemoeid gaan. Ook hoeft u niet zoals bij een makelaar een courtage te betalen. Het bod wat u van ons krijgt is dus ook het bedrag wat u op uw rekening krijgt.

Domicus koopt niet al het vastgoed zelf in. Wij werken nauw samen met professionele vastgoedbeleggers die graag panden kopen die niet overal worden aangeboden. Zij betalen ons een fee voor de bemiddeling van de verkoop. 

Wilt u uw woning snel verkopen?