Veelgestelde vragen

Ja, wij zijn actief in heel Nederland en kopen alle soorten huizen, met uitzondering van recreatiewoningen.

Dan kunnen wij alsnog gewoon een bieding doen. Wij werken samen met heel veel makelaars en zij willen ook graag een spoedige verkoop met zekerheid. Soms kunnen we het contract van de makelaar zelfs overnemen zodat u niet het risico loopt op extra kosten.

Wij hebben interesse in alle soorten huizen. Wij brengen echter niet op ieder aangeboden huis een bod. Soms ligt de verwachte prijs van de verkoper te hoog boven de marktwaarde. Huizen in (zeer) dunbevolkte gebieden zullen ook niet altijd een bod krijgen.

Omdat wij niet afhankelijk zijn van een bank voor de financiering, hoeven wij geen financieringsvoorbehoud op te nemen in de koopakte. Normaal gesproken kan het tot 6 weken (!) duren voordat een bank akkoord geeft. Ook komt het vaak voor dat de financiering helemaal niet rond komt met een koper, waardoor u uw huis dus niet aan de partij kan verkopen. Bij Domicus heeft u dit probleem niet.

Wanneer de koopovereenkomst gesloten is, kan het soms nog even duren voordat de akte passeert bij de notaris en de bank het geld op uw rekening heeft gestort. Wij kunnen na ondertekening een snelle aanbetaling doen, zodat u snel over een voorschot op dit bedrag kunt beschikken.

Meestal doet de verkoper dat, al dan niet samen met een makelaar. Omdat het hier gaat om een verkoop zonder makelaar, zul je deze dus zelf op moeten stellen. 

Natuurlijk hoef je die niet zelf te bedenken en kun je gebruik maken van onze handige modelovereenkomst.

Net als bij iedere overdracht: bij de notaris. En het mooie is: deze mag je zelf uitzoeken.

Dat bepalen we samen! Wanneer u haast heeft en snel wilt handelen, kunnen we binnen enkele weken een sleuteloverdracht doen. Wanneer u wat meer tijd nodig heeft kunnen we dit ook uitstellen. Ook kunnen we eventueel het huis weer aan u verhuren mocht u helemaal nog geen verhuisplannen hebben.

Nee hoor, wij kopen woningen in iedere staat. Let er wel op dat wij wel rekening houden met ons bod indien de woning (zwaar) achterstallig onderhoud heeft.

Uiteraard moet je beschikken over een aantal documenten voordat we kunnen overgaan tot een verkoop:

  • Kopie ID van alle eigenaren
  • WOZ-beschikking 
  • Energielabel
  • Ingevulde lijst van roerende zaken

Optioneel:

  • Ingevulde VvE vragenlijst
  • Notulen van VvE vergadering(en)
  • Splitsingsakte

€0!. Wij rekenen geen enkele kosten voor u als verkoper. Wij zorgen voor de juiste stukken, notariskosten, keuringskosten en andere kosten die met de verkoop gemoeid gaan. Ook hoeft u niet zoals bij een makelaar een courtage te betalen. Het bod wat u van ons krijgt is dus ook het bedrag wat u op uw rekening krijgt.

Domicus koopt niet alle huizen zelf in. Wij werken nauw samen met professionele vastgoedbeleggers die graag woningen kopen die niet overal worden aangeboden. Zij betalen ons een fee voor de bemiddeling van de verkoop. 

Meer weten over de mogelijkheden voor een stille verkoop?