Annuïteitenhypotheek

De annuïteitenhypotheek is een hypotheekvorm waarbij de de hypotheeknemer elke maand dezelfde maandlasten heeft en de hypotheek op het einde van de looptijd afgelost is. Bij dit type hypotheek betaal je elke maand een deel rente en aflossing. In het begin wordt bij de annuïteitenhypotheek meer rente betaald en op naarmate de looptijd vordert wordt er progressief afgelost. Je hebt de mogelijkheid om verschillende rentevaste perioden te kiezen. Dat kan er voor zorgen dat op het einde van de rentevaste periode een ander bedrag vastgesteld wordt.

annuiteitenhypotheek

Voordelen en nadelen annuïteitenhypotheek

Voordelen Nadelen
Een annuïteitenhypotheek heeft dezelfde maandlasten voor de rentevaste periode.In de eerste periode wordt vooral rente betaald.
Op het einde van de looptijd is de hypotheekschuld afgelost.De totale kosten van een annuïteitenhypotheek zijn hoger dan een lineaire hypotheek.
Er is vaak de mogelijkheid tot versneld aflossen.
Tabel met voordelen en nadelen van een annuïteitenhypotheek

Annuïteitenhypotheken vergelijken

Wil je een goede vergelijking kunnen maken van alle mogelijkheden voor een annuïteitenhypotheek? Vraag dan een gratis vergelijking aan! Domicus werkt samen met alle financiers die verhuurhypotheken aanbieden en vinden gemakkelijk de beste deal voor jou!