Aflossingsvrije hypotheek

Een aflossingsvrije hypotheek is een hypotheekvorm waarbij de schuld niet afgelost wordt. De lener betaald maandelijks rente aan de hypotheekverstrekker maar lost de schuld niet af. De hypotheekschuld blijft hierdoor stabiel de gehele looptijd. Op het einde van de looptijd heeft de hypotheekvrager grofweg twee opties: de schuld ineens aflossen of de schuld opnieuw financieren. Let op: het rentetarief van een aflossingsvrije hypotheek is hoger dan de rentes die gerekend worden voor een lineaire of annuïteitenhypotheek .

aflossingsvrije hypotheek

Voordelen en nadelen aflossingsvrije hypotheek

Voordelen Nadelen
Lage maandlasten: bij een aflossingsvrije hypotheek heb je de laagste maandlassen en daarmee een hogere cashflow.Kans op restschuld: je lost in principe niet af wat kan leiden tot een restschuld.
Flexibiliteit: je bent niet verplicht om maandelijks af te lossen, maar vaak kan het wel tot een bepaald percentage. Geen lage rente: de rente op een aflossingsvrije hypotheek is hoger dan andere hypotheekvormen.
Fiscale voordelen: overleg met uw adviseur over de mogelijke fiscale voordelen in box 3. Herfinancieringsdruk: op het einde van de looptijd moet je mogelijk de restschuld oversluiten of herfinancieren.
Tabel met voordelen en nadelen van een aflossingsvrije hypotheek

Aflossingsvrije hypotheken vergelijken

Wil je een goede vergelijking kunnen maken van alle mogelijkheden voor een aflossingsvrije verhuurhypotheek? Vraag dan een gratis vergelijking aan! Domicus werkt samen met alle financiers die aflossingsvrije hypotheken aanbieden en vinden gemakkelijk de beste deal voor jou!