Verhuren aan expats?

Zorgeloze verhuur aan expats met gegarandeerde huurinkomsten

Heeft u een pand dat leeg staat of binnenkort beschikbaar komt voor de verhuur? Dan is het verhuren aan expats wellicht een goed idee. 

Wij zorgen voor gekwalificeerde huurders in het hogere segment en garanderen een vaste maandhuur. Ook bij leegstand! Daarnaast bent u er zeker van dat de staat van uw woning optimaal blijft, doordat wij regelmatig controles uitvoeren.

Dankzij ons grote netwerk kunnen wij uw woning snel verhuren aan expats en tijdens de verhuurperiode beheren wij het gehele verhuurproces. Zo heeft u een vast, hoog rendement en geen omkijken naar uw investering.

Verhuur aan expats

Verhuren aan expats, wat is dat?

Een expat is iemand die tijdelijk of voor langere tijd buiten hun eigen land verblijven. Meestal voor werk of een project van tijdelijke aard. Expats kunnen individuen zijn, maar ook gezinnen die op zoek zijn naar tijdelijke huisvesting die aan hun specifieke eisen voldoet. Denk hierbij aan:

 • Medewerkers van (grote) bedrijven in de nabije omgeving.
 • Medewerkers van een ziekenhuis in de regio.
 • Diplomaten en andere buitenlandse vertegenwoordigers.
 • Seizoensarbeiders.

Het verhuren aan expats betreft een bijzondere vorm van verhuur die zeer interessant kan zijn voor bezitters van vastgoed en levert doorgaans een hoger rendement op dan andere vormen van verhuur. 

Voordelen van het verhuren aan expats

 • Betrouwbaarheid
  Expats zijn over het algemeen betrouwbare huurders die vaak worden ondersteund door hun werkgever. Werkgevers bieden vaak garanties voor de huur of bemiddelen bij het vinden van geschikte woonruimte voor hun werknemers.
 • Stabiel inkomen
  Het verhuren aan expats levert een stabiel inkomen, vaak tegen een hogere huurprijs vanwege de gemeubileerde staat van de woning en eventuele andere diensten.
 • Flexibiliteit
  Contracten met expats zijn vaak flexibel, met de mogelijkheid voor kortere huurperioden, wat aantrekkelijk kan zijn voor verhuurders die hun opties open willen houden.
 • Onderhoud en staat van de woning
  Expats hebben doorgaans een voorkeur voor woningen die in goede staat verkeren en volledig gemeubileerd zijn. Daarnaast zijn expats, in tegenstelling tot bijvoorbeeld toeristen, over het algemeen meer ‘verbonden’ met de woning, waardoor de staat van onderhoud over het algemeen ook goed blijft
Verhuren aan expats

Hoe verhuren aan expats?

Ons proces om uw woning te verhuren aan expats is simpel en vrijblijvend:

 1. Meld uw pand aan via onze website en ontvang binnen 24 uur een reële indicatie huurprijs.

 2. Indien deze huurpijs in lijn is met uw verwachtingen, dan kunnen we u een definitief voorstel doen.

 3. Bent u tevreden? Dan komen we langs voor uitgebreide bezichtiging het maken van foto’s en zorgen wij voor een verkoopbrochure die aansluit op de beoogde doelgroep.

 4. Wij bieden de woning aan in ons geselecteerde netwerk van professionele huurders. 

 5. Wij stellen de potentiële huurders aan u voor en u kunt zelf de keuze maken in wie de woning gaat huren.

 6. Ondertussen stellen wij een huurovereenkomst op en nemen het beheer van de woning van u over. U ontvang maandelijks de afgesproken huur en we sturen u ieder kwartaal een uitgebreide rapportage.

Veelgestelde vragen

Expats, of expatriates, zijn personen die tijdelijk of voor langere tijd in een ander land wonen en werken dan waar ze oorspronkelijk vandaan komen. Vaak verhuizen ze voor werk, studie, of persoonlijke ontwikkeling.

Het verhuren aan expats biedt diverse voordelen, zoals doorgaans betrouwbare en financieel stabiele huurders, de mogelijkheid voor hogere huurprijzen vanwege de vraag naar gemeubileerde en goed uitgeruste woningen, en vaak korte tot middellange huurperiodes die flexibiliteit bieden.

De meeste woningen zijn geschikt voor de verhuur aan expats. Om de slagingskansen van verhuur te vergroten is het wel van belang dat uw woning aantrekkelijk genoeg is en in lijn is met de wensen van de huurders. 

Expats geven de voorkeur aan woningen die zowel gestoffeerd als gemeubileerd zijn. Daarnaast is het wenselijk dat u andere voorzieningen aanbiedt zoals TV, internet en energie zodat zij zonder veel gedoe en geregel hun intrek kunnen nemen.

De locatie speelt eveneens een sleutelrol. Voor expats is het ideaal als de woning nabij hun werkplek is gelegen. Een bijkomend voordeel is de nabijheid tot openbaar vervoersverbindingen of andere belangrijke voorzieningen.

Tot slot is het van belang dat uw woning in overeenstemming is met de geldende wet- en regelgeving. Nederland heeft een complex kader van regels betreffende huurcontracten, die per gemeente kunnen variëren. Ons team staat klaar om u hierin te begeleiden.

Expats zoeken vaak naar woningen die volledig gemeubileerd zijn, inclusief moderne voorzieningen, toegang tot openbaar vervoer, en in de buurt van internationale scholen of hun werkplek. Comfort, veiligheid, en een makkelijke overgang naar hun nieuwe omgeving staan hoog in het vaandel.

Ja, expats geven over het algemeen de voorkeur aan gemeubileerde woningen. Dit maakt de overgang naar een nieuw land eenvoudiger, aangezien ze vaak voor bepaalde tijd verhuizen en niet hun eigen meubels meebrengen. 

Is uw woning niet gemeubileerd? Dan kunnen wij u daar ook bij helpen om aan de eisen van de expats te kunnen voldoen.

Expats waarderen een woning die van alle gemakken is voorzien, inclusief een snelle internetverbinding, moderne keukenapparatuur, en een wasmachine. Extra diensten zoals schoonmaakservice kunnen ook aantrekkelijk zijn.

Wanneer wij het beheer voor u doen, kunnen we dit ook voor u regelen.

De huurprijs voor een woning die aan expats wordt verhuurd, ligt meestal hoger dan de reguliere huurprijs, vooral als de woning gemeubileerd is en extra voorzieningen biedt. Wij kijken naar de lokale markt, maar ook naar de vraag vanuit de markt en baseren daarop de huurprijs.

Nee, wij ontzorgen u volledig tijdens de huurperiode. U hoeft zich niet druk te maken over de huurders, screening of het innen van de huur. Wij zorgen voor de huurders en regelen klein onderhoud. U krijgt gewoon iedere maand het afgesproken bedrag, ook als deze leeg staat. Daarnaast sturen we u ieder kwartaal een rapportage over de woning. 

Expats zoeken doorgaans naar huurwoningen voor korte tot middellange termijnen, variërend van zes maanden tot enkele jaren, afhankelijk van de duur van hun werkcontract of verblijf in Nederland.

Wanneer wij de woning in beheer nemen, kunnen we iedere gewenste huurperiode afspreken. En omdat u zaken doet met een bedrijf en niet met een particuliere huurder, heeft u geen last van de wet op huurdersbescherming. 

Wilt u uw vastgoed verhuren aan expats?