Huis verkopen en terughuren

Financiële vrijheid met behoud van uw thuis

Bent u gehecht aan uw huidige woning, maar wilt u ook graag de financiële flexibiliteit vergroten? Onze unieke service ‘Huis Verkopen en Terughuren’ biedt de perfecte oplossing:

Verkoop uw huis aan ons en huur het terug voor zolang als u wenst. Geniet van de extra liquiditeit van uw vermogen zonder uw vertrouwde omgeving te verlaten. Deze optie is extra interessant wanneer er overwaarde op uw woning heeft of wanneer u uw pensioen wilt aanvullen.

Huis verkopen en terughuren

Hoe Werkt Huis Verkopen en Terughuren?

Huis verkopen en terughuren is een financiële strategie waarbij u uw woning verkoopt en tegelijkertijd een overeenkomst aangaat om hetzelfde huis terug te huren. Dit concept, ook wel ‘sale-and-leaseback’ genoemd, stelt u in staat om het in uw huis geïnvesteerde kapitaal te benutten terwijl u er blijft wonen als huurder.

Het Proces in Detail

1. Waardebepaling en Voorstel Het proces begint met een grondige waardebepaling van uw woning door onze deskundige makelaars. Wij zorgen voor een transparant voorstel dat past bij de actuele marktwaarde van uw woning.

2. Verkoop en Huurovereenkomst Na goedkeuring van het voorstel, koopt [Naam Makelaar] uw woning. We stellen vervolgens een eerlijke en rechtvaardige huurovereenkomst op die uw woonzekerheid garandeert.

3. Aanpassing op Maat We begrijpen dat elke situatie uniek is. Daarom bieden wij aanpasbare huurtermijnen en voorwaarden aan die aansluiten bij uw persoonlijke behoeften.

Huis verkopen en terughuren voordelen

Voordelen

Financiële flexibiliteit: na de verkoop uw woning en krijg direct toegang tot uw vermogen voor bijvoorbeeld pensioen, investeringen of andere persoonlijke doeleinden.

Behoud van uw levensstijl: er verandert niets aan uw dagelijkse routine. U geniet van dezelfde buren, dezelfde wandelroutes en hetzelfde comfort.

Geen onderhoudszorgen: als huurder bent u niet meer direct verantwoordelijk voor onderhoud en reparaties, waardoor u tijd en geld bespaart.

Veelgestelde vragen

Uw huis verkopen en terughuren kan interessant zijn voor u wanneer u bijvoorbeeld overwaarde wilt verzilveren of wanneer u uw pensioen wilt aanvullen. 

U kunt natuurlijk ook uw huis verkopen en dan een ander huurhuis betrekken, maar bij ons kunt u dus gewoon blijven wonen zoals u gewend bent. Zonder de lasten van een eigen woning en met het voordeel dat u een flinke financiële buffer krijgt uitgekeerd. 

Deze beslissing hangt af van uw individuele omstandigheden. Het kan een slimme zet zijn als u over vermogen wilt beschikken zonder te verhuizen.

De huurprijs wordt bepaald op basis van de huidige marktwaarden, uw specifieke situatie en de staat van de woning.

Wanneer u uw woning verkoopt en gaat terughuren vervallen deze kosten voor u:

  • Onderhoudskosten
  • Onroerende zaak belasting (OZB)
  • Opstalverzekering
  • Kosten van de hypotheek
  • Indien van toepassing: VVE bijdrage

De huurperiode kan variëren en wordt vastgesteld in de huurovereenkomst. Dit kan een periode zijn van enkele jaren tot een levenslange huur, afhankelijk van uw behoeften en de afspraken die we samen maken. Het is belangrijk om uw toekomstvisie duidelijk te bespreken met ons, zodat we een huurovereenkomst op maat kunnen aanbieden.

Omdat u geen eigenaar meer bent, zijn er meestal beperkingen voor ingrijpende verbouwingen of aanpassingen aan de woning. Kleine aanpassingen zoals schilderen of het ophangen van decoraties zijn vaak toegestaan, maar voor grotere veranderingen zult u toestemming moeten vragen aan de nieuwe eigenaar.

In de meeste gevallen worden er beschermende clausules opgenomen in de huurovereenkomst die uw recht om in de woning te blijven garanderen, zelfs als de woning wordt verkocht. Dit zijn de details die zorgvuldig besproken en vastgelegd moeten worden in de huurovereenkomst.

Sommige overeenkomsten bieden de mogelijkheid om uw huis in de toekomst terug te kopen. Dit is echter geen standaardoptie en moet vanaf het begin worden onderhandeld als een voorwaardelijke clausule in uw contract.

Sommige overeenkomsten bieden de mogelijkheid om uw huis in de toekomst terug te kopen. Dit is echter geen standaardoptie en moet vanaf het begin worden onderhandeld als een voorwaardelijke clausule in uw contract.

Wanneer u uw huis verkoopt, zal de opbrengst van de verkoop eerst gebruikt worden om eventuele resterende hypotheekschuld af te lossen. Eventuele overgebleven gelden na de aflossing van de hypotheek worden aan u uitbetaald.

Ja, er kunnen fiscale implicaties zijn, afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Het is belangrijk om hierover advies in te winnen bij een fiscaal adviseur. 

Wilt u uw huis verkopen en terughuren?