Uitponden

Uitponden betekent letterlijk het verkopen van leegstaande huurwoningen. Hierbij kies de eigenaar van het vastgoed ervoor dat zodra er een huurder vertrekt, de woning te verkopen. De laatste jaren zien we dat het uitponden van woningen steeds vaker gedaan wordt door woningbouwcorporaties en (particuliere) vastgoedbeleggers. Bij uitponden kan de woning verkocht worden aan de huurder of aan een nieuwe koper.

Waarom zou je een woning uitponden?

De redenen waarom verhuurders een woning willen uitponden lopen uiteen. Het is de laatste jaren wat minder aantrekkelijk gemaakt om te investeren in vastgoed. Door deze wijzigingen en met name de onzekerheid op het gebied van regelgeving zijn er vastgoed beleggers die hun vastgoed af willen stoten. Het uitponden van een woning is financieel aantrekkelijk: een woning in verhuurde staat levert namelijk minder op dan de leegwaarde. Wij spreken ook veel ondernemers die vastgoed in het verleden aangekocht hebben als pensioensopbouw. Op het moment dat de pensioengerechtigde leeftijd is aangebroken willen deze vastgoedbeleggers het geld uit de stenen halen. Dit kan door de het uitponden van het vastgoed of door de woning met huurder erin door te verkopen.

Kan ik mijn huis uitponden als het verhuurd is?

Wil jij je huis het liefste uitponden maar lijkt het erop dat de huurder voorlopig niet wil vertrekken? Dan kan je om te beginnen de woning te koop aanbieden aan de huurder. Mocht het niet in de lijn der verwachting liggen dat de huurder de woning wil kopen dan kan je de woning ook met huurder verkopen. Vanuit Domicus bemiddelen wij in het verkopen van woningen met en zonder huurder. Klik hier om een vrijblijvend bod op jouw woning te ontvangen. In het opmerkingen veld kan je aangeven dat het om een verhuurde woning gaat. Zo kan je je woning uitponden terwijl de huurder er nog in zit.