Vind eenvoudig de beste verhuurhypotheek!

Verhuurhypotheek

Door gebruik te maken van een verhuurhypotheek kun je gebruik maken van het zogenaamde ‘hefboomeffect’ en zo het rendement op je eigen vermogen (flink) te vergroten.

Door gebruik te maken van de juiste verhuurhypotheek kun je jouw vastgoedportefeuille én je vermogen sneller laten groeien. 

Domicus heeft toegang tot alle financiers die gespecialiseerd zijn in het financieren van vastgoed voor de verhuur. 

We kunnen je helpen met het vinden van de beste verhuurhypotheek voor jouw situatie én kunnen helpen met het vinden van een passende herfinanciering. Zowel voor één enkele woning als een complete vastgoedportefeuille.

Verhuurhypotheken

Toegang tot alle aanbieders

Wij hebben directe toegang tot alle aanbieders van verhuurhypotheken.

Wij regelen alles van begin tot eind

Wij begeleiden het gehele proces van aanvraag tot afsluiting, wat u tijd en moeite bespaart.

Wij helpen je persoonlijk

Iedere situatie is uniek en vraagt om maatwerk. Bij ons staat een persoonlijke aanpak voorop!

De beste verhuurhypotheek berekenen in een paar simpele stappen:

Het vinden van de juiste verhuurhypotheek kan lastig zijn. Mede omdat het aanbod zeer uitgebreid is, maar ook omdat niet iedereen weet wat de mogelijkheden zijn. Daarnaast is een verhuurhypotheek nét even anders dan het aanvragen van een gewone hypotheek. 

De grootbanken lopen over het algemeen niet te koop met de mogelijkheden om beleggingsvastgoed te financieren en de partijen die hierin gespecialiseerd zijn, werken bijna alleen maar samen met professionele adviseurs. 

Dit is waar wij kunnen helpen: doordat wij rechtstreeks toegang hebben tot alle financiers, kunnen wij de beste verhuurhypotheek vinden voor iedere situatie. Of het nu gaat om een enkel pand of een complete portefeuille!

Stap 1: voorbereiding
Samen met u verzamelen we alle benodigde documentatie en stellen we een duidelijk financieel plan op.

Stap 2: voorstel 
Wij vergelijken verschillende verhuurhypotheken en vinden de beste optie die aan uw criteria voldoet.

Stap 3: aanvraag
Wij dienen de aanvraag in bij de geldverstrekker en begeleiden u door alle volgende stappen.

Stap 4: afsluiting
Na goedkeuring zorgen wij voor een soepele afhandeling van alle formaliteiten om de hypotheek af te sluiten.

Direct een overzicht van de mogelijkheden?

Veelgestelde vragen over de verhuurhypotheek

Een verhuurhypotheek, ook wel investeringshypotheek genoemd, is bedoeld voor het financieren van vastgoed dat is bedoeld om te verhuren. Deze hypotheekvorm verschilt van een reguliere hypotheek omdat het risicoprofiel, de rentevoet, en de voorwaarden zijn aangepast aan het doel van verhuur, wat vaak een hoger rendement oplevert dan eigen gebruik van een pand.

Er zijn behoorlijk wat verschillen, maar hieronder noemen we de belangrijkste:

Waar bij een gewone hypotheek alleen naar de inkomsten van de aanvrager(s) wordt gekeken, is het bij een verhuurhypotheek ook mogelijk om de (te verwachten) huurinkomsten mee te nemen.

Ten tweede is het maximaal te lenen bedrag lager. Waar je bij een gewone hypotheek tot wel 100% van de marktwaarde kunt financieren, is dat bij een verhuurhypotheek meestal maximal 80% van de waarde in verhuurde staat.

Ook is de rente vaak wat hoger omdat het risico op leegstand bij verhuurd vastgoed groter is dan bij een woning waar iemand zelf in gaat wonen.

Het belangrijkste voordeel van een verhuurhypotheek is dat je je rendement op je eigen vermogen (flink) kunt vergroten. Dit komt omdat je gebruik kunt maken van het zogenaamde hefboomeffect.

Deze verschilt per dag (letterlijk!). Om een idee te krijgen van de actuele rentes, houdt dan onze blog in de gaten. We publiceren maandelijks de actuele rentestanden van de meeste aanbieders.

Een veelgemaakte fout is om enkel te kijken naar de hoogte van de rente en het maximaal te lenen bedrag. Natuurlijk zijn deze belangrijk, maar soms kunnen er aan gunstige rentes of hoge leenbedragen bepaalde voorwaarden of restricties gelden die zeer nadelig kunnen zijn.

Wanneer wij een aanbieding doen zorgen wij voor een goed en compleet beeld van alle mogelijkheden voor jouw specifieke situatie.

De belangrijkste factoren die de goedkeuring van een verhuurhypotheek beïnvloeden, zijn de financiële gezondheid van de aanvrager, de waarde en staat van het vastgoed, de verwachte huurinkomsten en de algemene marktcondities. Financiers zullen ook kijken naar de ervaring van de aanvrager met betrekking tot vastgoedbeheer.

Het maximaal te lenen bedrag verschilt per aanbieder. De zogenaamde Loan to Value (LTV) verschilt nogal.

Daarbij is het belangrijk om te weten dat er niet wordt gekeken naar de marktwaarde van het pand, maar de waarde in verhuurde staat. Omdat een pand in verhuurde staat vaak lager is dan de marktwaarde (niet altijd!), heeft dit invloed op het maximaal te lenen bedrag.

Dat kan zeker! Uiteraard is dit afhankelijk van jouw financiële situatie en investeringsdoelen. Geldverstrekkers zullen echter een grondige beoordeling van alle bestaande verplichtingen en portefeuille uitvoeren voordat zij een extra financiering goedkeuren. Soms kunnen ze ook extra zekerheden of garanties verlangen.

Als de huurinkomsten dalen, tegenvallen of in zijn geheel stilvallen, kan dit invloed hebben op de rentebetalingen (en eventueel aflossingen) van de verhuurhypotheek. Indien dit het geval is, zul je snel in overleg moeten gaan met de verstrekker van de financiering om de situatie te bespreken.

Uiteraard moet je beschikken over een aantal documenten voordat we kunnen overgaan tot een verkoop:

  • Kopie ID van alle eigenaren
  • WOZ-beschikking 
  • Energielabel
  • Ingevulde lijst van roerende zaken

Optioneel:

  • Ingevulde VvE vragenlijst
  • Notulen van VvE vergadering(en)
  • Splitsingsakte

Ja dat is zeker mogelijk. Dit wordt gezien als een ‘herfinanciering’. 

Hierbij herfinancier je een bestaande hypotheek of sluit je een geheel nieuwe hypotheek af op een hyptoheekvrij pand om kapitaal vrij te maken.

Dat ligt een beetje aan jouw situatie en hoe jij je geld belegd. We hebben hier een artikel over geschreven op onze blog:

Beleggen in privé of BV?

Naast onderscheid tussen privé of zakelijk is het belangrijk om te weten dat financiers het onderscheid maken in een particuliere belegger en een professionele belegger. Je wordt als particuliere belegger gezien wanneer je maximaal 4 of 5 panden in de verhuur hebt. Heb je er meer, dan wordt je als professionele belegger gezien. Dat biedt weer andere mogelijkheden, maar zorgt er wel voor dat je niet bij iedere financier terecht kunt.